Contacte

Facebook - Twitter - Contacte: reconstrucciocomunistavlc@gmail.com

6 de jul. 2014

Sobre l'agressió transfòbica a València

La matinada del passat 28 de juny va tindre lloc a València una agressió transfòbica. Dos homes que anaven en cotxe arrossegaren l'agredida uns 20 metres pel carrer, sabedors del risc mortal que corria amb aquell atac. Així mateix, l'agredida assegura a la premsa haver patit un tracte burlesc i degradant per part del personal de l'hospital i de la policia pel fet de ser una transsexual. Ens solidaritzem plenament amb ella i amb totes les persones del col·lectiu LGTBI que van ser agredides per reaccionaris just el mateix dia en què es commemorava l'alliberament LGTBI i durant la matinada següent.


Això, però, no és fruit de l'atzar o la casualitat. Aquesta violència té causes estructurals i, com a tal, és responsabilitat de tota la classe obrera acabar amb ella. Les persones transsexuals han de superar grans barreres per sortejar l'exclusió social, ja que aquestes ni tan sols poden gaudir d'una completa igualtat legal (per bé que aquesta siga formal), per no parlar d'igualtat social, laboral, etc. Les minories com les persones transsexuals sols veuen reconeguts els seus drets quan aquests poden ser mercantilitzats. Això és el capitalisme patriarcal, que estructura la forma de viure i de pensar de la societat en el seu conjunt.



Per la seua banda, les institucions i el poder públic no tenen èxit en acabar amb les agressions contra les minories sexuals. Cabria preguntar-se si a l'Estat burgés l’interessa realment integrar les minories oprimides, ja siguen sexuals, ètniques, etc., o si aquesta exclusió és, pel contrari, interessada i mantinguda. Concretament a València, les agressions contra persones considerades “desviacions a la norma” són gairebé constants. L'homofòbia, el racisme, el feixisme, etc., ronden pel País Valencià i per la ciutat de València, concretament, sense molts problemes, ja que en poques ocasions hem vist que els seus atacs siguen considerats agressions motivades per l'odi ni hem vist actuacions contra els grups que promouen aquest odi contra col·lectius no normatius. El feixisme culpa els sectors menys protegits de la població de la decadència de la pròpia societat capitalista i excloent, enlloc de culpar al propi ordre social que defensen mitjançant el terror. Si hem d’esperar que siguen les institucions burgeses i el poder públic els qui garantisquen la llibertat i els nostres drets, podem esperar-hi asseguts mentre els feixistes, els racistes, els homòfobs i els reaccionaris, en general, continuen visibilitzant-se, difonent l'odi, atacant i prenent espais. Per això, la nostra aposta tàctica és la mobilització i l'autodefensa, perquè si girem el cap, quan ens n’adonem, no tindrem espais on expressar-nos i treballar. Se'ls ha de fer front per tots els mitjans, sense oblidar que només una revolució que canvie la societat capitalista i patriarcal des dels seus fonaments (i en construïsca una, de socialista) pot acabar per sempre amb les velles idees i estructures reaccionàries. Cadascú, en la mesura de les seues possibilitats, ha de posar un gra de sorra i lluitar per a desterrar el feixisme dels nostres carrers, o aquestes agressions aniran en augment.



Adjuntem el comunicat de Reconstrucció Comunista sobre el 28-J:



http://blog.reconstruccioncomunista.org/2014/06/comunicado-sobre-el-28-de-junio-dia-por.html