Contacte

Facebook - Twitter - Contacte: reconstrucciocomunistavlc@gmail.com

3 de juny 2014

Sobre l'abdicació del Rei



Hui, dia 2 de juny, s’ha produït l’abdicació de Joan Carles I Rei d’Espanya, amb la intenció que el succeïsca el seu fill Felip al tro, allargant així la monarquia a Espanya.

La intenció de les oligarquies i del Rei amb aquesta acció és evitar el revol que s’organitzaria a la seua mort, intentant garantir la successió estant ell encara amb vida. Evitant possibles referèndums i allò realment important: la conflictivitat social.

Les organitzacions i partits reformistes es freguen les mans, com ocorre amb el cas de Podemos, que demana que el PSOE no legitime la monarquia, separant d’aquesta manera la caiguda de la monarquia de la lluita contra el capitalisme que aquesta defensa.

Izquierda Unida, al seu torn, pretèn fer l’agost aprofitant-se del moviment republicà, intentant transformar aquest moviment en vots pels seus interessos oportunistes.

Un referèndum, tot i en el cas improbable que es permetera per part del Govern, no condicionaria el manteniment del règim capitalista al qual vivim, ni implicaria cap transformació, per la qual cosa per sí sola és mancat de tota rellevància. Són necessàries altre tipus de mesures, ja que aquesta no n’és la principal.

La pertinença a la UE, a l’OTAN, a l’FMI, etc., el problema de la qüestió nacional, el procés de feixistització... hi romandrien després d’aqueix referèndum, tot i que isquera que sí a la fi de la monarquia.

No volem un simple canvi de monarquia per república. No volem seguir legitimant el règim capitalista. Volem un canvi transformador, no una república amb Rajoy o Rubalcaba de presidents. Volem una república federal, popular i obrera. Encaminada al socialisme.

El nostre enemic no només és la Família Reial: el nostre enemic és el capitalisme i el règim que el sustenta, no només la institució monàrquica.

Volem un canvi, però un canvi transformador de la nostra realitat.



Reconstrucció Comunista
Juny 2014