Contacte

Facebook - Twitter - Contacte: reconstrucciocomunistavlc@gmail.com

29 d’ag. 2013

Sobre la situació a Síria: amb el Poble Sirià i el Kurd



La desestabilització a Síria es feu coneguda en tot el món el 2011, quan començaren les mobilitzacions contra el govern d’Al-Assad. Aquestes mobilitzacions estaven conformades per un gran espectre polític: des dels kurds i les forces revolucionàries que demanaven canvis i acabar amb el règim reaccionari d’Al-Assad fins a integristes islàmics que, al servei de l’imperialisme, cerquen implantar un règim islàmic.

S'hi va deslligar la repressió per part del govern d’Al-Assad, fet que fou aprofitat per l’imperialisme nord-americà i els seus acòlits per tal d’intentar desestabilitzar el govern i implantar un règim pro-americà enlloc d’un de pro-imperialista rus, com és el règim reaccionari d’Al-Assad. 

En aquestes circumstàncies difícils, s’inicià una sèrie de confrontacions armades a tres bandes: d’una, el règim reaccionari d’Al-Assad, recolzat per l’imperialisme rus i l’Estat feixista d’Iran; d’altra, els anomenats rebels, que no són més que integristes islàmics al servei de l’imperialisme americà; finalment, els kurds, que han alliberat la seua zona, Rojava, i s’enfronten a ambdos bàndols.

Veiem perfectament, doncs, i de forma imminent, una possible intervenció militar dels EUA i els seus aliats a Síria. Condemnem aquesta intervenció i cridem a unir forces en la lluita contra els imperialistes. Tanmateix condemnem la ingerència de l’altre gran bloc imperialista, el rus-xinés, que també té interessos a la zona i vol mantindre el govern reaccionari d’Al-Assad. Estem en contra dels dos blocs imperialistes, i si es produeix la intervenció a Síria ens hi oposarem, però no seguirem la marea seguidista que encimbella Rússia per mer folklore, ja que és igual d’imperialista que els americans.

Nosaltres estem amb el Poble Kurd, amb les Unitats de Protecció del Poble (YPG), amb Rojava. Estem amb el Poble de Síria i apostem pel seu alliberament del govern reaccionari. Volem que Al-Assad caiga, però perquè siga el Poble Sirià qui l’enderroque per massacrar els kurds i oprimir el seu propi poble. Reneguem tant d’aquells que justifiquen la invasió del bloc EUA-Europa sota el pretext d’una suposada labor humanitària i alhora fan el joc a l’imperialisme occidental, tot preparant la justificació de la guerra de rapinya, com la d’aquells que secunden els feixistes del Front Al-Nusra (Al-Qaida a Síria). Confrontem amb les postures que defensen els lacais dels EUA de l’Exèrcit d’Alliberament Sirià (FSA) i contra aquells que recolzen dogmàticament Al-Assad, tot obviant el drama que es viu diàriament al Kurdistà. Condemnem tot tipus d’ingerència, i doncs, ens oposarem frontalment a la intervenció angloamericana.

Per l’antiimperialisme conseqüent!

Contra tot tipus d’ingerència imperialista!

Pel dret d’autodeterminació del Poble Kurd!

Pel Socialisme!


Reconstrucció Comunista
Agost 2013