Contacte

Facebook - Twitter - Contacte: reconstrucciocomunistavlc@gmail.com

18 de jul. 2013

Comunicat davant el 18 de juliol

Comunicat en castellà


Ens trobem davant un altre 18 de juliol, un altre aniversari de l'intent de colp d'Estat per part de l'estament militar, que al servei de l'oligarquia espanyola i de les potències imperialistes i feixistes europees, s'alçà contra la classe obrera hui fa 77 anys.

Eixiran nostàlgics de la Segona República i guerracivilistes a reivindicar morts i repressaliats. La reivindicació per aquest dia no ha de romandre ahi: no basta amb reivindicar als i les camarades caigudes. De poc serveix que l'Estat pague reparacions o admeta que les coses no es feren bé. Aquells qui ho sacrificaren tot, els qui foren repressaliats, torturats i assassinats lluitaven per un motiu: no per a que els hi donaren reparacions, sinó per enderrocar aquest sistema genocida, la dictadura del capital.

Ells donaren sa vida per derruir aquest sistema, i allò just és que recollim el seu llegat, però no de forma històrica sinó pràctica, que lluitem per enderrocar aquest sistema. La qüestió no és monarquia o república, és capitalisme o socialisme. De poc ens serveix una república si és burgesa, al servei de les oligarquies i opressora dels pobles que composen aquest Estat.

Actualment s'està produint a nivell europeu un procés de feixistització, que a l'Estat espanyol (degut a l'agudització de la crisi capitalista) s'està mostrant amb més celeritat. Totes aquestes mesures repressives i reaccionàries estan encaminades a evitar que es cree una situació d'auge de les forces revolucionàries que posen en perill els interessos de classe de la burgesia, per la qual cosa estan afavorint el creixement i l'establiment progressiu del feixisme un cop al nostre Estat.

És el nostre deure com a revolucionaris enfrontar-nos a aquestes mesures reaccionàries i oposar-nos a aquest augment de la repressió, al procés de feixistització d'aquest Estat.

Al feixisme no se'l combat demanant reparacions o recordant actes del passat. Cal ser conscients de la nostra Història i honrar els nostres màrtirs, però de la millor manera possible: continuant la seua lluita i combatent la implantació progressiva del feixisme a l'Estat espanyol.

Les mesures actuals que denoten el procés de feixistització són fàcilment identificables: la Llei de Partits, l'existència de centenars de presos polítics a l'Estat, l'enduriment del codi penal, l'Estat d'excepció que existeix actualment, els muntatges policials contra els revolucionaris, la militarització de la policia i un llarg etcètera constitueixen els elements que ens permeten afirmar amb certesa que la burgesia pretén subjugar-nos un cop més sota el jou de la dictadura oberta del capital: el feixisme.

Per això, des de Reconstrucció Comunista fem èmfasi una volta més en què el 18 de juliol no és un dia qualsevol: és un dia de memòria històrica, de memòria històrica revolucionària, de lluita contra el feixisme que ha de continuar fins hui.


Contra el feixisme i la seua implantació!

Pel socialisme!
Visca la lluita de la classe obrera!



Reconstrucció Comunista
Juliol 2013