Contacte

Facebook - Twitter - Contacte: reconstrucciocomunistavlc@gmail.com

11 de nov. 2014

Es constitueix Reconstrucció Comunista al País Valencià

Farà poc més d'un any, un grapat de comunistes vam impulsar una xicoteta cèl·lula de Reconstrucció Comunista a València. Aquest fet, per descomptat, no va agradar gens als revisionistes de la nostra ciutat. Segons ells, aquest projecte no seria viable ni fructífer; senzillament, n’estaria abocat al sectarisme i a la marginalitat. No obstant, ens plau comunicar que eixes prediccions han errat completament: aquell xicotet nucli inicial s'ha multiplicat i ha donat pas a noves cèl·lules i, posteriorment, a Reconstrucció Comunista al País Valencià. De nou, aquesta fórmula del camarada Stalin, “els principis no es concilien, els principis vencen”, galteja en la cara dels oportunistes de tot pelatge: des dels reformistes il·luminats de postmodernitat fins a revisionistes imbuïts de folklorisme breznevià.

Encara que la constitució de RC al País València és una bona noticia, segueix sent prioritari allò qualitatiu per damunt d'allò quantitatiu. Els oportunistes, en canvi, volen convertir el proletariat en un apèndix de l’aristocràcia obrera i en una reserva de la petita burgesia, i disfressen aquest propòsit sota la dolça paraula de la “unitat”. No n’és cap novetat; ja ho deia Marx fa dos segles:

Mentre el partit democràtic, el partit de la petita burgesia, amplia i reforça la seua organització; el partit de la classe obrera perd la seua cohesió o forma organitzacions locals per a fins locals, i així es veu envoltat en el moviment democràtic i cau baix la influència de la petita burgesia. Aquest estat de les coses ha d'acabar, la independència de la classe treballadora ha de ser restablida. (…) La petita burgesia democràtica està molt lluny de desitjar la transformació de tota la societat; la seua finalitat tendeix únicament a produir els canvis en les condicions socials que facen la seua vida en la societat actual més confortable i profitosa.(…) Per a nosaltres, no es qüestió de reformar la propietat privada, sinó d’abolir-la; pal·liar els antagonismes de classe, sinó abolir les classes; millorar la societat existent, sinó establir una nova.

Karl Marx, “Circular del Comité Central a la Lliga Comunista”. Març de 1850.


Animem tots els marxistes-leninistes conseqüents del País Valencià a sumar-se al nostre projecte. La reconstitució del Partit Comunista és necessària si pretenem que la classe obrera exercisca una política independent i prenga consciència revolucionària. Actualment, molts grups es consideren “Partit Comunista” a l'estat burgès d'Espanya, però més bé són partits “de” l'estat burgès, en tant que són, únicament, màquines electorals reformistes que no tenen cap interès a preparar l'enderrocament de la classe capitalista, la destrucció de l'estat burgès. Molt al contrari: el seu treball de masses va dirigit a confeccionar programes electorals agafant demandes parcials de sectors de la població sense consciència revolucionària. El treball dels marxistes-leninistes no pot ser eixe; el nostre treball és dedicar el nostre esforç a combatre l'hegemonia revisionista entre els sectors organitzats de la població, és a dir, dirigir-lo cap a la reconstitució del Partit.

Plantegem que aquest Partit Comunista ha de ser de nou tipus, marxista-leninista, que supere l'antic estil legalista de la II Internacional:

Aquesta gent ha arribat a imaginar-se que els sindicats legals, existents per gràcia de l'autorització policíaca, representen un límit, més enllà del qual no es pot passar (…) aquests filisteus s'han convertit en uns traïdors, en uns trànsfugues, en uns estranguladors de l'energia revolucionària de les masses. I això no ha ocorregut per atzar. El trànsit a l’organització revolucionària és una necessitat, l'exigeix el canvi de la situació històrica, el reclama l’època de les accions revolucionàries del proletariat; però eixe trànsit només és possible si se salta per damunt dels antics líders, estranguladors de l'energia revolucionària, si se salta per damunt de l'antic partit, destruint-lo.”

V. I. Lenin, “L'oportunisme i la fallida de la II Internacional”

D’una altra banda, rebutgem l’esquerranisme que pretén llançar-se a la revolució sense un treball previ que prepare les condicions subjectives:

“Ni l’anarquisme, ni el terrorisme, ni el bandidisme, els quals estan cobrant grans proporcions als països capitalistes i revisionistes, no tenen res en comú amb la revolució.”

Enver Hoxha, “Eurocomunisme és anticomunisme”

Així doncs, el Partit Comunista no sorgirà mitjançant miracles o espontàniament, sinó que ha de ser fruit de l’esforç dels comunistes, d'un treball decidit que unisca ideològica i orgànicament els elements més decidits i preparats de la classe obrera, que compagine el seu treball legal amb el clandestí, d’acord amb les condicions repressives de l’Estat. Només així farem possible la revolució i la farem avançar fins al comunisme.

Organització, formació, combat.


Novembre 2014